Menú
Tres Tombs Tres Tombs

Tres Tombs

FESTA MAJOR D'HIVERN

El 17 de gener se celebra la Festa Major Petita, en honor al patró de la ciutat Sant Antoni Abat. A la plaça es beneeixen els animals que participen als  Tres Tombs, esdeveniment considerat patrimoni festiu de Catalunya. Aquesta tradició, nascuda d'una creença, d'una necessitat de cercar una diada especial en consideració a un desenvolupament important gràcies al treball dels cavalls, matxos i ases, ha esdevingut una jornada lúdica i festiva organitzada per l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú. En el ritual ancestral, es donaven tres voltes a una gran foguera de ramatge verd, després, es feia la volta a l'església i, actualment, es fan tres voltes per al centre de la ciutat.

Una setmana abans ja comença la celebració, amb el trasllat de la bandera per ser entregada al banderer escollit. La lectura del pregó, concerts, el gran ball, exposicions i el llançament dels dotze morterets són activitats que acompanyen, en els dies previs, la diada de Sant Antoni Abat, completant un programa farcit d'actes per a què tots el ciutadants i visitants en puguin gaudir.

Desfilada de carruatges Sant Antoni 2022
Desfilada de carruatges Sant Antoni 2022
Cercavila infantil - Ball de bastons  Sant Antoni 2022
Desfilada de carruatges Sant Antoni 2022
Cercavila infantil-  Carpa Juanita Sant Antoni 2022
Cercavila infantil - Drac de la Geltrú Sant Antoni 2022
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord