Menú

Festes de Sant Pere

FESTES DE SANT PERE

Coneix les tradicions marineres i recorda la història dels pescadors de la ciutat!

Les Festes de Sant Pere són la manifestació de la nostra tradició marinera, una tradició que, com les ones quan arriben a la platja, reprodueix amb constància el mateix moviment, però mai és la mateixa aigua, sempre es renova, inevitablement. Afortunadament, moltes persones i entitats contribueixen a preservar, actualitzar i transmetre aquesta tradició des de diversos àmbits, des de la pesca, la gastronomia, la navegació, l'art, la història o el medi ambient. Les festes són també una manera de conservar, d'homenatjar i de difondre el nostre patrimoni mariner.

Un dels moments més destacats de les festes és el Concurs d'All Cremat, plat emblemàtic de la cuina vilanovina, en què els concursants cuinen a la vista del públic utilitzant vells fogons de carbó i ventafocs. Hi participen 25 parelles i a la parella guanyadora del concurs se li lliura el títol de "Patró d'All Cremat"
   

El  barri de Mar s'engalana i mostra tot el seu esplendor amb les festes de Sant Pere i  convida a tota la ciutat a fer-se'n partícip. És ben cert que és una celebració molt especialment sentida per la gent de mar, però que alhora és una cita icònica en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú, capaç d'atraure vilanovins, vilanovines i visitants d'arreu.

Les festes de Sant Pere són patrimoni de la ciutat!

FESTES DE SANT PERE
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord