Menú

Festes de Sant Pere

FESTES DE SANT PERE

Coneix les tradicions marineres i recorda la història dels pescadors de la ciutat!

Les Festes de Sant Pere són la manifestació de la nostra tradició marinera, una tradició que, com les ones quan arriben a la platja, reprodueix amb constància el mateix moviment, però mai és la mateixa aigua, sempre es renova, inevitablement. Afortunadament, moltes persones i entitats contribueixen a preservar, actualitzar i transmetre aquesta tradició des de diversos àmbits, des de la pesca, la gastronomia, la navegació, l'art, la història o el medi ambient. Les festes són també una manera de conservar, d'homenatjar i de difondre el nostre patrimoni mariner.

Un dels moments més destacats de les festes és el Concurs d'All Cremat, plat emblemàtic de la cuina vilanovina, en què els concursants cuinen a la vista del públic utilitzant vells fogons de carbó i ventafocs. Hi participen 25 parelles i a la parella guanyadora del concurs se li lliura el títol de "Patró d'All Cremat"
   

El  barri de Mar s'engalana i mostra tot el seu esplendor amb les festes de Sant Pere i  convida a tota la ciutat a fer-se'n partícip. És ben cert que és una celebració molt especialment sentida per la gent de mar, però que alhora és una cita icònica en el calendari festiu de Vilanova i la Geltrú, capaç d'atraure vilanovins, vilanovines i visitants d'arreu.

Les festes de Sant Pere són patrimoni de la ciutat!

Títol 1
Títol 1
Títol 1
Títol 1
Títol 1
Títol 1
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord