Menú
Passeja

Festa de l'Espigall

FESTA DE L'ESPIGALL AL PLAT

Durant el mes de febrer es celebra la Festa de l'Espigall a Vilanova i la Geltrú. Enguany es celebrarà la 6na. edició d'aquesta festa de promoció d'un dels productes de l'horta més emblemàtics del Garraf el 26 de febrer

La col brotonera o espigall és una varietat de col que s'ha conservat gràcies a que ja fa més de dues dècades que els agricultors vilanovins n'han reimpulsat el seu conreu i la comercialització als mercats locals. Actualment, a part de algunes sínies de Vilanova i la Geltrú, també es conreen a Sant Pere de Ribes, Cubelles i Sitges.

Els brotons i els espigalls tenen unes propietats nutritives destacables: un contingut elevat en àcid fòlic, vitamina C, vitamina A, potassi i fibra i, com la resta de germanes de la família de les crucíferes (les cols),  contenen compostos amb efecte preventiu del càncer. Com s'intueix, tenen un valor energètic molt baix i un contingut alt en fibra.

Els espigalls  tenen un gust molt amable i es recomana bullir-los amb sal i molta aigua no més de 20 minuts. Es poden menjar remenats, trinxats, saltejats, en crema, gratinats...són una delícia

A la Festa de l'Espigall es poden tastar no només les receptes més clàssiques amb espigall, sinó també d'altres de més innovadores, com melmelades, cremes i croquetes. Al Tast d'espigalls s'hi ha d'afegir les activitats infantils, els tasts de vins del Massís del Garraf i cervesa artesana i l'acte de  reconeixement de la tasca de difusió i promoció d'aquesta excel·lent verdura en la figura de la representant de l'Associació Espigalls del Garraf

Proveu les diferents Receptes d'Espigalls!

FESTA DE L'ESPIGALL AL PLAT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord