Menú
Gaudeix-ne

Plaça de la Vila

PLAÇA DE LA VILA

És el centre neuràlgic de la vida ciutadana i un punt de trobada per a grans i petits ja que està envoltada de cafeteries, cellers i  restaurants, i de carrers comercials. Aquí hi tenen lloc els principals esdeveniments i celebracions de la ciutat.

La plaça de cànons estètics molt romàntics, envoltada de palmeres, arcades i l'original mosaic del terra en forma de petxina, ha estat l'escenari de diverses filmacions i pel·lícules.

És una de les places porxades més grans de Catalunya d'estil neoclàssic romàntic que fou construïda al segle XIX sobre terrenys de l'antic convent dels Frares Caputxins, propietat de l'americano Josep Tomàs Ventosa, vilanoví que destaca en el monument del centre de la plaça, del qual hi ha una rèplica exacta a la ciutat de Matanzas de Cuba.

Josep Tomàs Ventosa es va enriquir a Cuba on va ser alcalde de la ciutat de Matanzas. A la ciutat cubana i a Vilanova i la Geltrú va ser promotor de diferents equipaments socials i educatius com biblioteques i escoles.

Hi destaquen diversos edificis protegits com a béns culturals d'interès local com la Casa de la Vila (1867), seu de l'actual ajuntament i obra de Francesc de Paula del Villar, arquitecte que inicià les obres de la Sagrada Família de Barcelona abans de Gaudí, el Centro Artesano (1866), actual Biblioteca Joan Oliva i Milà, o la Casa Olivella (1868), que va ser un hotel i una clínica, tots ells foren residències i llegat de vilanovins que varen fer fortuna a les Amériques, els americanos.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord