Lletres Port Platja Ribes Roges Plaça Vila Geltrú Club Nàutic Aèria Calendari Festiu
Menú

El 17 de gener tornen els Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
16/12/2021 12:11

L'Associació dels Tres Tombs enllesteix el programa d'actes, que presentarà juntament amb el cartell el pròxim 28 de desembre

Vilanova i la Geltrú recuperarà la celebració dels Tres Tombs el pròxim 17 de gener, després que la pandèmia obligués aquest any a suspendre l'acte principal de la Festa Major d'hivern de la ciutat, amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat.

Si bé encara no està tancada la participació, des de l'Associació dels Tres Tombs s'espera poder assolir els nivells de prepandèmia, ja que el ritme d'inscripcions és força similar a altres anys. En aquest sentit, han avançat que enguany es preveu la participació de molt cavalls procedents del País Valencià (Benicarló, Peñíscola i la Vall d'Uxó) amb guarniments molt espectaculars.

Conscients que la situació sanitària del país i les restriccions poden ocasionar baixes, han decidit fer un esforç i incorporar un major nombre de carros, per tal que la cavalcada sigui tan lluïda com sigui possible. A més, i com a novetat, han incorporat la participació del Cos Muntat dels Mossos d'Esquadra, que obriran la comitiva darrere l'equip portant, format per Núria Pastells, com a banderera, Agneta Cañadas i Helena Garcia, cordoneres i el capità de bandera, Jordi Bertran.

Com ja és habitual d'altres anys, també hi haurà el Carro Inclusiu. Una col·laboració entre l'Associació dels Tres Tombs i el Centre Ocupacional Tegar, que té com a objectiu que les persones usuàries del centre siguin partícips de la festa.

El recorregut dels Tres Tombs serà el de sempre: carrer de l'Aigua, carrer de Menéndez i Pelayo, carrer Francesc Macià, carrer de Josep Coroleu, avinguda de Cubelles, carrer de l'Havana i rambla Principal.

L'associació dels Tres Tombs ja ha enllestit el programa d'activitats que presentarà el dimarts 28 de desembre, juntament amb el cartell. Els actes començaran el dissabte 15 de gener, quan hi haurà la tradicional lectura del Pregó a càrrec del tenor Carles Masdeu.

Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú està considerada Festa Patrimonial. Es tracta d'una jornada d'exhibició etnogràfica de l'univers traginer que per la qualitat, quantitat i diversitat dels participants s'ha convertit en una de les més importants del nostre país.

Tres Tombs, gener de 2020

Tres Tombs, gener de 2020

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració