Menú
Castell de la Geltrú La Geltrú

La Geltrú

UN PASSEIG PER LA GELTRÚ

L'origen de Vilanova i la Geltrú és el poble de la Geltrú, documentat al s.X, passejar-hi és fer un al salt en el temps i potser en l'espai. Sentiràs l'encant dels racons pintorescos, els carrers desèrtics i les places acollidores. 

Sortim del primer recinte fortificat de Vilanova, el Pont del Nin, en direcció a la plaça del Pou per endinsar-nos al nucli històric de La Geltrú. El carrer de la unió, per on passa el torrent de la Pastera, és la divisió física entre les antigues poblacions de Vilanova i La Geltrú. Des d'aquí no passa desapercebuda la Peixateria Vella, que situada al límit del nucli antic, va encabir el mercat del peix des de l'any 1858 fins a l'any 1941, quan es va obrir el Mercat del Centre.

Pel carrer del Pont arribem al Castell de La Geltrú, reconstruit sobre la base de l'antic castell mediaval i actualment habilitat com a Arxiu Històric Comarcal. Al davant mateix del castell hi ha la parròquia de Santa Maria que allotja un bell retuale de fusta policromada dedicat a l'Assumpció de la Mare de Déu, datat del segle XVII. si continuem pel carrer arengaders i enllacem amb el carrer del Ravalet, més endavant, al carrer del Bonaire, hi ha l'anomenda casa del Bosser, receptor reial d'impostos.

Arribem a la plaça dels Lledoners, on hi havia una de les portes d'entrada a la Vila. Es tracta d'una autèntica i captivadora plaça de poble actualment envoltada de cases del s.XVIII. Al núm.8 podrem observar una fornícula de Sant Cristòfol ja que des d'aquí s'enfilava cap a mar fins a la platja i ermita del sant.

Itinerari 4 (vert) del plànol turístic. Durada: 1H

Pati del Castell de la Geltrú
Verger d'Eduard Toldrà

Descarrega't el plànol turístic

La Festa Major

Si vens el dia 15 d'agost, o pels voltants, podràs gaudir dels actes de l'entranyable i popular Festa Major de La Geltrú.

Programa de FM de la Geltrú

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord