INGREDIENTS PER A LA SALSA (PER A 6 PERSONES):
INGREDIENTS PER AL PLAT:
PREPARACIÓ:
Escaldeu les nyores i deixeu-les reposar. Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins què tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores prèviament escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda i continueu treballant-ho. A continuació, afegiu-hi lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència desitjada.
En una safata, col·loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remeneu bé i serviu després als plats. Afegir als plats la tonyina, el bacallà, les anxoves i les olives i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.
El Festival del Xató i la Festa dels Mercats es celebra a Vilanova i la Geltrú l'ultim diumenge de Novembre
Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps