Menú
Gaudeix-ne

Espigalls o brotons amb patates

RECEPTA D'ESPIGALLS O BROTONS AMB PATATES

INGREDIENTS :

  • 1.250 gr de brotons o espigalls
  • 4 patates
  • Oli d'oliva

 

Recepta de la Remei Gimeno Mestre

Del llibre: "Què no hem de deixar de tastar a Vilanova i la Geltrú", de Ramón Francàs Martorell, Ed. Cossetània”

 

PREPARACIÓ:

Un cop ben rentats i trossejadets, s'aboquen els brotons (o espigalls, depèn de l'època) a l'olla amb l'aigua ben calenta, quan arrenca el bull. Les patates, les abocarem a l'olla al mateix temps que la verdura. Als troncs dels brotons, s'hi fa un tall en forma de creu per a què es coguin millor i, així, poder aprofitar tota la verdura. Quan l'aigua (mitja olla) torna a arrencar el bull es compten 20 minuts i es retira la verdura i la patata per escórrer-la i emplatar-la. S'amaneix amb un bon raig d'oli d'oliva.

 

Sabeu que durant la primera setmana de febrer es celebra La Festa de l'Espigall a Vilanova i la Geltrú?

 

 

Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord