Menú
Gaudeix-ne

Concurs d'All Cremat

ALL CREMAT

"Un mot i un adjectiu, així de senzill. Un dels signes d'identitat més estimat i ancestral dels pescadors de Vilanova i la Geltrú.

Plat senzill dels que avui anomenen de km0. Quatre peixos, un grapat de patates, un parell de tomacons i alls, oli, sal i aigua. La cassola de ferro colat, el fogó de terra amb carbó i alzina.

El xup-xup d'arrencar el bull, el fum del foc i l'aroma en aixecar la tapa que et penetra fins a les entranyes quan mires si ja estan cuites les patates...

Moltes generacions de pescadors s'han fet grans amb aquest ranxo. Avui en dia se li ret homenatge cada any per les Festes de Sant Pere en forma de concurs, més de cinquanta anys de senzillesa, generositat, cultura i , el més important, constància."

EL CONCURS:

Els concursants cuinen a la vista del públic utilitzant vells fogons de carbó i ventafocs. Es cuina amb pex atrapat pels pescadors de Vilanova, verdures de proximitat de les sínies del Garraf i amb bons olis del Penedès. Hi participen unes 25 parelles i a la parella guanyadora se li lliura el títol de "Patró d'All Cremat". I en acabar,

DEGUSTACIÓ DE L'ALL CREMAT:

El públic assistent pot fer un tast d'aquest plat tan gustòs cuinat per la parella guanyadora de l'edició anterior

 

(Text extret del programa de festes Sant Pere 2023)

Títol 1
Títol 1
Títol 1
Títol 1
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord