Menú
Museu Balaguer Museu Balaguer Biblioteca Museu Balaguer Nessi

Biblioteca Museu Víctor Balaguer

MUSEU TANCAT TEMPORALMENT PER REFORMES!

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, fundada l'any 1884 per l'escriptor i polític Víctor Balaguer, és un dels museus més antics i singulars de Catalunya, construït expressament amb aquesta finalitat, la de ser un espai de recopilació, conservació i difusió del patrimoni cultural.

A les seves sales trobem obres de pintors com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Joaquim Mir, Xavier Nogués i Ramón Martí Alsina entre altres, que ofereixen un excepcional recorregut per l'art català, des del Romanticime fins al Noucentisme. També destaca l'important llegat de pintura i escultura del segle XX, que compta amb la col·leció d'art informalista més gran de Catalunya. 

La secció de pintura es completa amb l'exhibició permanent d'una vintena d'olis del Barroc espanyol i europeu del dipòsit històric del Museo del Prado que conté quadres de El Greco, Ribera, Goya, Rubens o Murillo.

En darrer lloc cal destacar les col·leccions etnogràfiques, on s'hi torben peces de Filipines, Egipte, Xina i Japó, així ocm una mostra d'art precolombí. Destaca especialment la col·lecció egípcia, la primera que es va formar a Catalunya, enla qual es troba una mòmia d'infant, una de les 5 uniques que actualment es conserven en museus catalans.

Cal destacar també la seva biblioteca, una de les més importants del segle XIX.  L'any 2019 va ser declarat Museu d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. 

Pinacoteca
Biblioteca
Sala Egípcia
Exterior museu

Situació i contacte:

 

Horaris i Tarifes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
200 m
  • 41.22136664938748
  • 1.7294389009111912
  • MUSEUS
  • turisme
  • 17
  • S

Ubicació i opinions del museu a Google Maps 

Opinions del museu a Tripadvisor

Llistat i opinions de tots els museus a Google Maps

Ticket Museus VNG

Aquest ticket permet l'accés a tots els museus de la ciutat per només 10 €. Validesa de 6 mesos. Disponible a les taquilles d'entrada o a les oficines de turisme.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord